Anti-PK-bloggen

Anti-PK-bloggen

______________________________

Sverige är ett skönt välfärdsland. Friheten är omfattande. Men politiker, myndigheter och media talar alltmer om vad du och jag får tycka och säga (och vad vi inte får tala om). Fram växer en ny religion med ett nytt prästerskap. Nu predikas inte längre Bibelns budskap, utan det goda samhällets politiskt korrekta moralvärderingar. PK-lärans bas är de mänskliga rättigheterna. Från dessa rättssregler flödar nu knippen med moraliska värderingar, i form av PK-normer, som rör minoriteters rättigheter, feminism, klimatförstöring, invandring, auktoritetskritik mm. Värderingarna står alltså i allmänhet på en rimlig grund.

Men problemet är att PK-eliten - liksom flydda tiders präster - hävdar ett åsiktsmonopol. Den som inte anpassar sig fullständigt hånas. Hon och han påklistras alla möjliga slags nedsättande etiketter. Media pläderar betongfast för den nya PK-läran. Debattinlägg som går emot refuseras. Banne den som säger nå´t annat! Samtalet vid kaffebordet på jobbet tystnar. Du blir osäker...

PK-läran och PK-samhället blir på så vis ett allvarligt hot mot vår åsiktsfrihet. Anti-PK-bloggen vill problematisera och kritisera den nya PK-religionen och dess predikanter. Min blogg står nämligen på det fria ordets sida! Templet från antikens Aten får symbolisera det fria samtalet.

I denna blogg ska PK-problematiken analyseras i en handfull perspektiv (se kategorier till höger).

google-site-verification: google77797f96df7eed03.html

Tänk om...?

Elitens prästerskapPosted by Torsten Sandström Mon, January 29, 2018 14:30:27

Tänk om Kamprad varit kommunist!

Rubrikerna efter Ingvar Kamprads bortgång väcker kanske förvåning. Inte berömmet för en enastående livsgärning som entreprenör. Utan skriverierna om hans högerpopulistiska ungdomsförflutna. Snedstegen förefaller ligga mer än 50 år tillbaka i tiden och är väl inte mycket att orda om, en dag som denna.

Min fundering rör hur det kunnat låta om Kamprad – som många svenskar än idag – sympatiserat med någon kommunistisk organisation? Vänsterpopulismen världen runt har miljontals mord på sitt samvete. Trots kommunismens alla nackskott och lägerfångar tror jag det hetat ”att Ingvar Kamprad redan i sin ungdom visat prov på radikalitet och medkänsla med småfolkets behov”. Vilket han ju också gjort - på sitt sätt.

Torsten Sandström

2018-01-29

  • Comments(1)//www.anti-pk-bloggen.se/#post29