Anti-PK-bloggen

Anti-PK-bloggen

______________________________

Sverige är ett skönt välfärdsland. Friheten är omfattande. Men politiker, myndigheter och media talar alltmer om vad du och jag får tycka och säga (och vad vi inte får tala om). Fram växer en ny religion med ett nytt prästerskap. Nu predikas inte längre Bibelns budskap, utan det goda samhällets politiskt korrekta moralvärderingar. PK-lärans bas är de mänskliga rättigheterna. Från dessa rättssregler flödar nu knippen med moraliska värderingar, i form av PK-normer, som rör minoriteters rättigheter, feminism, klimatförstöring, invandring, auktoritetskritik mm. Värderingarna står alltså i allmänhet på en rimlig grund.

Men problemet är att PK-eliten - liksom flydda tiders präster - hävdar ett åsiktsmonopol. Den som inte anpassar sig fullständigt hånas. Hon och han påklistras alla möjliga slags nedsättande etiketter. Media pläderar betongfast för den nya PK-läran. Debattinlägg som går emot refuseras. Banne den som säger nå´t annat! Samtalet vid kaffebordet på jobbet tystnar. Du blir osäker...

PK-läran och PK-samhället blir på så vis ett allvarligt hot mot vår åsiktsfrihet. Anti-PK-bloggen vill problematisera och kritisera den nya PK-religionen och dess predikanter. Min blogg står nämligen på det fria ordets sida! Templet från antikens Aten får symbolisera det fria samtalet.

I denna blogg ska PK-problematiken analyseras i en handfull perspektiv (se kategorier till höger).

google-site-verification: google77797f96df7eed03.html

Moralpolis eller klanpolis?

Om PKPosted by Torsten Sandström Wed, May 23, 2018 17:49:57


Moderaterna talar just nu om nya straffregler mot personer som (i utanförskapsområden) tar sig friheten att trakassera framför allt kvinnor som inte följer islamsk etikett. I den mån nuvarande straffbestämmelser är bristfälliga är förslaget bra, anser jag. Men moralpoliser är väl moderaterna själva, liksom jag själv, i den meningen att vi talar om vad vi tycker ska gälla i samhället. En stor del av den svenska debatten (inkl #Me too) gäller för övrigt moral. Det som händer i de invandrartäta bostadsområdena är däremot en privat justis med rötter i en åldrig klankultur, som i västerlandet sedan länge ersatts med ett statligt monopol på rättskipning. Så varför inte tala om klanpolis eller klanjustis, så att folk enklare förstår vad saken gäller? Snacka inte heller om hedersmord ed utan om dödande via klanens spelregler. Hedersbrott klingar alltför vackert. Det är kanske meningen?

Jag vill gärna rekommendera en bok av juristprofeten Mark Weiner, The Rule of the Clan, New York, 2013. En riktig ögonöppnare...


  • Comments(0)//www.anti-pk-bloggen.se/#post59