Anti-PK-bloggen

Anti-PK-bloggen

______________________________

Sverige är ett skönt välfärdsland. Friheten är omfattande. Men politiker, myndigheter och media talar alltmer om vad du och jag får tycka och säga (och vad vi inte får tala om). Fram växer en ny religion med ett nytt prästerskap. Nu predikas inte längre Bibelns budskap, utan det goda samhällets politiskt korrekta moralvärderingar. PK-lärans bas är de mänskliga rättigheterna. Från dessa rättssregler flödar nu knippen med moraliska värderingar, i form av PK-normer, som rör minoriteters rättigheter, feminism, klimatförstöring, invandring, auktoritetskritik mm. Värderingarna står alltså i allmänhet på en rimlig grund.

Men problemet är att PK-eliten - liksom flydda tiders präster - hävdar ett åsiktsmonopol. Den som inte anpassar sig fullständigt hånas. Hon och han påklistras alla möjliga slags nedsättande etiketter. Media pläderar betongfast för den nya PK-läran. Debattinlägg som går emot refuseras. Banne den som säger nå´t annat! Samtalet vid kaffebordet på jobbet tystnar. Du blir osäker...

PK-läran och PK-samhället blir på så vis ett allvarligt hot mot vår åsiktsfrihet. Anti-PK-bloggen vill problematisera och kritisera den nya PK-religionen och dess predikanter. Min blogg står nämligen på det fria ordets sida! Templet från antikens Aten får symbolisera det fria samtalet.

I denna blogg ska PK-problematiken analyseras i en handfull perspektiv (se kategorier till höger).

google-site-verification: google77797f96df7eed03.html

Att sitta på flera stolar

Om PKPosted by Torsten Sandström Tue, March 05, 2019 18:22:02

Isabella Lövin, Mp, är som bekant miljöminister, som titeln lyder. Häromdagen mottog hon den sk Flygbränsleutredningen, som föreslår inblandning av biobränsle i planens tankar. Utredare är hör och häpna Maria Wetterstrand, Mp. Hon är före detta språkrör för Mp. Dessutom är Wetterstrand aktieägare och styrelseledamot i Cortus Energy AB, som tänker tillverka biobränsle. Bra affärer på sikt med andra ord!

Förr var Sveriges utredningsväsen respekterat. Män och kvinnor med hög kompetens och integritet gjorde jobbet noga (dvs ganska sakta). Nu gäller motsatsen. Snabba lägen av lågutbildade partivänner. Rena beställningsjobben med andra ord.

Att Wetterstrand inte inser intressekonflikten är betecknande. Det är egentligen inte en utredning. Det är en beställning från hennes parti. Och från en regering som måste "köpa" Mp:s medverkan. Tjänster och gentjänster med andra ord. Wetterstrand tycker själv att jäv uppkommer först om ovidkommande hänsyn tas. Sådan är inte alls juridiken. Det räcker med att en risk för partiskhet finns.

Jag ondgör mig ofta över en tilltagande kravlöshet i det svenska samhället. Nyss rörde det sig om smitare. Här har vi ännu ett exempel. Rena epidemin. Fy sjutton, säger jag. Det sammanhänger med utvecklingen av ett politiskt frälse. Personer som göds av det offentliga och står ovanför regler som gäller för vanliga människor. Den politiska eliten ser inte ens de regler som finns mot ovidkommande hänsyn. Dom tar bara för sig och lever liksom andra ståndspersoner i historien gott. Kolla girigheten hos politiker som kräver staten på hiskliga belopp för lägenhetshyror! Eller hos dom som får höga månadsarvoden för att tillvarat företags intressen vid politiskt beslutsfattande.

Men den politiska adelns framtid är inte ljus. Till sist tröttnar det folk som betalar. Varför inte i lära av historien, lyssna på folket och följa regelboken?

Torsten Sandström
  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Erik Björn-Rasmussen Sat, March 09, 2019 16:20:19

Först ett stavfel:
Jag ondgör mig ofta över en tilltagande kravlöshet i det svenska samhället. Nyss rörde det sig om smitare. Här har vi ännu ett exempel. Rena epedemin. Fy sjutton, säger jag.
Epidemin.

Sen en mer angelägen kommentar: Att definiera jäv, pekar på jävssituationer och sedan med olika metoder försöka stävja detta missbruk av offentliga skattebetalda resurser förefaller ett rikt framtida arbetsfält för dig.

Posted by Kathrine Andersen Wed, March 06, 2019 00:09:19

Bästa Professor Sandström,
Jag är tacksam att inte du har smitit själv, flytt landet. Det är viktigt att detta dokumenteras, punkt för punkt. Personligen så mår jag illa av det hela och har svårt att svälja varenda detalj. Det är så uppenbart att dessa unga, obildade.......är 100% köpta. Att betrakta deras undermåliga piruetta, är inte det minsta underhållande, jag bara undrar i min tråkighet när dem ska trolla fram kaniner någonstans ifrån sina 'sexiga' modekläder. (Dagisfröken har säkert berättat för dem hur duktiga dem är i dramaklass). Anders Borg, och även Reinfeldt har anställts av Merrol-Lynch USA. Vi som har genomlidit deras styre har klart för oss att dem ingalunda kan styra ens en gård med 5 stycken höns. Vi hör med jämna mellanrum om 40M-regn över Persson's slott. Ska vi tro att han vann på lotto? (Läser samtidigt att Sossarna drivit en massa folk till Kronofogden med olagliga krediter på lotto).MP-medlemmerna, som klär sig ännu mera bisarr, skrytar öppet om sin drogmissbruk. Jag som har jobbat med missbrukare bedras inte. De är säkert billigare att köpa; CIA (som öppet erkänt att de har sysslat med drog-handel) kan nog flyga in deras cocaine via Arlanda, där det har larmats om Hells Angels anställda.
Med Bästa Hälsning
Kathy Andersen