Anti-PK-bloggen

Anti-PK-bloggen

______________________________

Sverige är ett skönt välfärdsland. Friheten är omfattande. Men politiker, myndigheter och media talar alltmer om vad du och jag får tycka och säga (och vad vi inte får tala om). Fram växer en ny religion med ett nytt prästerskap. Nu predikas inte längre Bibelns budskap, utan det goda samhällets politiskt korrekta moralvärderingar. PK-lärans bas är de mänskliga rättigheterna. Från dessa rättssregler flödar nu knippen med moraliska värderingar, i form av PK-normer, som rör minoriteters rättigheter, feminism, klimatförstöring, invandring, auktoritetskritik mm. Värderingarna står alltså i allmänhet på en rimlig grund.

Men problemet är att PK-eliten - liksom flydda tiders präster - hävdar ett åsiktsmonopol. Den som inte anpassar sig fullständigt hånas. Hon och han påklistras alla möjliga slags nedsättande etiketter. Media pläderar betongfast för den nya PK-läran. Debattinlägg som går emot refuseras. Banne den som säger nå´t annat! Samtalet vid kaffebordet på jobbet tystnar. Du blir osäker...

PK-läran och PK-samhället blir på så vis ett allvarligt hot mot vår åsiktsfrihet. Anti-PK-bloggen vill problematisera och kritisera den nya PK-religionen och dess predikanter. Min blogg står nämligen på det fria ordets sida! Templet från antikens Aten får symbolisera det fria samtalet.

I denna blogg ska PK-problematiken analyseras i en handfull perspektiv (se kategorier till höger).

google-site-verification: google77797f96df7eed03.html

Att göra en kyckling av en fjäder

Om PKPosted by Torsten Sandström Sat, July 20, 2019 14:15:08
De stora mediehusen förfäras över personer som fryner åt Greta Thunberg. Jag menar att detta är stor komik. Eller kanske bättre stor tragik. Först blåser tidningar, teve och radio upp hennes skolstrejk. Sedan kräver de att alla måste sjunga med eller åtminstone respektera effekten av deras mediala uppståndelse.

Jag menar att skeendet är en perfekt illustration till mediesamhället funktionssätt. Medierna skapar själv nyheter och sk sanningar. Debatten förs inom de rågångar som de stakat ut. Inom den sk åsiktskorridoren. Ve den som inte ställer upp! Alla kritiker hånas och hängs ut.

Bilden är från gårdagens SvD. En hel sida ägnar en kulturredaktör åt att presentera Gretas tankar i en bok som hon satt samman med benäget bistånd. Någon kanske säger att man bara ska rycka på axlarna. Men jag kan inte låta bli att oroas över utvecklingen i Absurdistan. Där låter man känslor ta över kalla vetenskapliga fakta.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.