Anti-PK-bloggen

Anti-PK-bloggen

______________________________

Sverige är ett skönt välfärdsland. Friheten är omfattande. Men politiker, myndigheter och media talar alltmer om vad du och jag får tycka och säga (och vad vi inte får tala om). Fram växer en ny religion med ett nytt prästerskap. Nu predikas inte längre Bibelns budskap, utan det goda samhällets politiskt korrekta moralvärderingar. PK-lärans bas är de mänskliga rättigheterna. Från dessa rättssregler flödar nu knippen med moraliska värderingar, i form av PK-normer, som rör minoriteters rättigheter, feminism, klimatförstöring, invandring, auktoritetskritik mm. Värderingarna står alltså i allmänhet på en rimlig grund.

Men problemet är att PK-eliten - liksom flydda tiders präster - hävdar ett åsiktsmonopol. Den som inte anpassar sig fullständigt hånas. Hon och han påklistras alla möjliga slags nedsättande etiketter. Media pläderar betongfast för den nya PK-läran. Debattinlägg som går emot refuseras. Banne den som säger nå´t annat! Samtalet vid kaffebordet på jobbet tystnar. Du blir osäker...

PK-läran och PK-samhället blir på så vis ett allvarligt hot mot vår åsiktsfrihet. Anti-PK-bloggen vill problematisera och kritisera den nya PK-religionen och dess predikanter. Min blogg står nämligen på det fria ordets sida! Templet från antikens Aten får symbolisera det fria samtalet.

I denna blogg ska PK-problematiken analyseras i en handfull perspektiv (se kategorier till höger).

google-site-verification: google77797f96df7eed03.html

Mer om semesterinfernot inom svensk vård

Om PKPosted by Torsten Sandström Wed, July 31, 2019 09:25:38

Den som försökt söka sjukvård under denna sommar har upplevt det semesterinferno jag skrivit om på min blogg. Tillspetsat förefaller en stor del av de sköterskor – som har den trista rollen att stå i första fronten – till uppgift att meddela den vårdsökande just det faktum att vården står stilla pga av julisemester. ”Tyvärr har vi ingen ledig tid för dig. Försök i stället att kontakta den eller den”. Andra ska uppenbarligen göra jobbet, helst någon privat vårdcentral! Patienten som betalar lön (via skattsedeln) motas alltså ut från landstingets område för att göra yttrligare egna insatser på annat håll i den svenska vårdens roulettspel. Endast den som är tuff och vågar stå på sig har en möjlighet att tränga igenom vårdens järnridå. Eller den som har en privat vårdförsäkring (vid sidan om den offentliga han/hon betalar skatt för).

Så funkar de svenska landstingen, som bär ansvar för vårdens bettingsystem. Hur länge ska landstingen få fortsätta att lura svenska folket på den vård de har rätt till?

Vi skådar alltså den svenska modell som S-partiet (och för övrigt flera andra partier) skapat och är så nöjda med. Bostadsmarknaden (för hyresrätter) är död. Arbetsmarknaden skapar inte jobb för nyanlända (pga att grundlönerna är för höga för outbildade/språksvaga). Skolan förmedlar inte kunskaper på ett vis som sker i grannlandet Finland. Försvaret är närapå nedlagt. Och vården står alltså stilla. Detta är min blixtbild av Sverige idag. Den nation som tror sig vara ett föredöme för världen! Landet jag kallar Absurdistan.  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Bengt Holmgren Sun, August 04, 2019 20:10:24

Om jag förstår saken rätt så är grundproblemet en lag som säger att de anställada inte bara har rätt till semester utan även rätt att ta ut den under sommaren. Som forna tiders industrisemester som kanske fortfarande tillämpas. Fabriken stängs, alla får ta ut semestern då. Den enda vettiga lösningen med sådan lagstiftning är att stänga. Vilket givetvis "kunderna" inte gillar eller aksepterar.

En åtgärd är således att ändra semesterlagen och ta bort rätten att förlägga semestern till sommarmånaderna. När denna lag infördes fanns inte möjligheterna för vanligt folk att spendera ledig tid på sydliga breddgrader som numera är möjligt och semesterna därvid inte beroende av svensk sommar.

Att lägga ner landstingen är en mycket bra idé och hur man gör istället och varför finns beskrivet i boken "Läkekonstens lönsamhet" av Erik Björn Rasmussen som varmt rekommenderas. Landstingen är en av de sista bastionerna för planhushållning, att politikerna sköter saker och ting bäst.

Så här skriver Chris Forsne på Ledarsidorna.se, (hela artikeln här) om det politiska ledarskapet:


"Det finns knappt någon anledning idag att lyssna på SVT:s partiledardebatter med floskel och ställningskrig, det finns ingen anledning att bry sig om merparten av våra riksdagsledamöter. De utgörs i alltför hög utsträckning av anonyma, välbetalda, följsamma knapptryckare. Hur många riksdagsledamöter klarar de flesta av oss att rabbla upp utöver en liten kändisskara? Vet de flesta av oss ens namnen på samtliga ministrar i regeringen?"