Anti-PK-bloggen

Anti-PK-bloggen

______________________________

Sverige är ett skönt välfärdsland. Friheten är omfattande. Men politiker, myndigheter och media talar alltmer om vad du och jag får tycka och säga (och vad vi inte får tala om). Fram växer en ny religion med ett nytt prästerskap. Nu predikas inte längre Bibelns budskap, utan det goda samhällets politiskt korrekta moralvärderingar. PK-lärans bas är de mänskliga rättigheterna. Från dessa rättssregler flödar nu knippen med moraliska värderingar, i form av PK-normer, som rör minoriteters rättigheter, feminism, klimatförstöring, invandring, auktoritetskritik mm. Värderingarna står alltså i allmänhet på en rimlig grund.

Men problemet är att PK-eliten - liksom flydda tiders präster - hävdar ett åsiktsmonopol. Den som inte anpassar sig fullständigt hånas. Hon och han påklistras alla möjliga slags nedsättande etiketter. Media pläderar betongfast för den nya PK-läran. Debattinlägg som går emot refuseras. Banne den som säger nå´t annat! Samtalet vid kaffebordet på jobbet tystnar. Du blir osäker...

PK-läran och PK-samhället blir på så vis ett allvarligt hot mot vår åsiktsfrihet. Anti-PK-bloggen vill problematisera och kritisera den nya PK-religionen och dess predikanter. Min blogg står nämligen på det fria ordets sida! Templet från antikens Aten får symbolisera det fria samtalet.

I denna blogg ska PK-problematiken analyseras i en handfull perspektiv (se kategorier till höger).

google-site-verification: google77797f96df7eed03.html

Uppvärmning och orsakssamband

Om PKSkapad av Torsten Sandström sön, september 08, 2019 16:50:38

Johan Rockström, Rocket man, skriver i Dagens industri om klimatkrisen.

https://www.di.se/debatt/rockstrom-klimatskeptikerna-blundar-for-glasklara-forskningsresultat/

Det är intressant läsning. Möjligtvis har han rätt, trots alla bugningar inför höjdare inom EU och FN. Han har många forskare på sin sida.

Men hans skrivelse innehåller ett orsaksproblem, som lätt går läsaren förbi. OK att uppvärmningen tycks öka. Men vad är orsaken? Är det CO2-utsläpp och andra gaser som Rocket man skriver? Eller är det kosmiska/globala förändringar som sker med vissa intervaller? Raketmannen går otroligt snabbt fram vad gäller sambandet mellan uppvärmning och CO2. Det sker med endast några ord och inga referenser till forskare, som jag läser hans text. En bevisning i raketfart, kan man säga.

Om orsaken i stället är kosmisk - förhållandet mellan Jorden och Solen - faller större delen av Rockströms kritik. Temperaturen ökar kanske oavsett CO2? Sådana svängningar har som han skriver inträffat tidigare i historien, alltså redan före industrialiseringen.

Och han skriver förstås inget om behovet av kärnkraft för att lösa jordens befolknings behov av el utan förbränning av olja, naturgaser och ved. Ämnet är tabu i miljökretsar, även om de gärna ser förbränning av skogsråvaror i Sverige (men inte i Brasilien förstås där CO2 hotar).

Kan någon hjälpa mig att förstå vilka källor/bevis som Rockström har för orsakssambandet blir jag glad.  • Kommentarer(2)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Ebbe Ankeraa tis, september 10, 2019 10:25:31

Det är inga klimatskeptiker, som blundar för "glasklara" forskningsresultat, snarare Rockström som blundar för verkligheten. Hans källa är IPCC, FNs Intergovermental Panel för Climate Change. Deras rapporte baserar sig på datorsimulationer av klimatet. Produktionerna har visat sig slå fel gång på gång. Klimatet är ytterligt komplext, och att tro den lilla mängden CO2 (0,04% i atmosfären) spelar en total nyckelroll för klimatet tycker jag inte håller någonstans. Som du skriver är solen ju en helt annan powerfaktor i sammanhangen. Dessutom råder det ju stor kontrovers inom forskerkåren, inte alls 97% som instämmer, vetenskap handlar ej om hur många som röster, det gäller att bevisa en hypotes.

Skapad av Ann Widung mån, september 09, 2019 18:52:37

Om jag rätt har förstått den viktiga skillnaden mellan den här uppvärmningen och de tidigare i planetens historia, så är det här första gången som man pga människans medverkan adderat fossil förbränning till växthusgaserna. Vi har tagit upp kol, olja och gas som varit bundet i jorden och det får accelererande konsekvenser på meteorologin - isar som smälter, havsströmmar som ändras, torka och översvämningar... Men visst, Rocket Man kanske överdriver! Hursomhelst, vi har problem oavsett orsak...